INFORMATIE VOOR PATIËNTEN

Het boek Uw lichaam begrijpen (IPF) legt op een gemakkelijk te begrijpen manier uit wat de ziekte inhoudt. Er wordt ook een verslag gegeven van de nodige onderzoeken en behandelingsmogelijkheden.

De Belgische Vereniging voor Longfibrose VZW wil met deze site zoveel mogelijk longfibrose patiënten, hun familie en vrienden bereiken. Ook artsen en medisch personeel kunnen hier relevante informatie over longfibrose terugvinden.
De Belgische Vereniging voor Longfibrose VZW

In de British Lung Foundation komen de symptomen, behandeling en diagnose aan bod. Het is een informatiebron voor patiënten met IPF en andere longziekten.

De Canadian Pulmonary Fibrosis Foundation biedt ondersteuning aan patiënten met IPF en zorgverleners, zamelt geld in voor onderzoek en biedt informatie over IPF voor het algemene publiek.

De Coalition for Pulmonary Fibrosis biedt ondersteuning aan patiënten met longfibrose. Er wordt informatie gedeeld over elke stap van de ziekte en gewerkt aan het beschermen van patiëntenrechten.

EURORDIS is een niet-gouvernementele, patiëntgedreven, Europese alliantie van patiëntenorganisaties op het gebied van zeldzame ziekten in 54 landen die meer dan 4000 ziekten bestrijkt.

De Irish Lung Fibrosis Association heeft als doel informatie en ondersteuning te bieden aan personen die lijden aan longfibrose, naast het ondersteunen en ontwikkelen van onderzoek naar nieuwe behandelingen.

National Organization for Rare Disorders (NORD) is een federatie van vrijwillige gezondheidsorganisaties die mensen willen helpen met een zeldzame "weesziekte" en de organisaties die er aan verbonden zijn ondersteunen.

Orphanet is een portaal met informatie over zeldzame ziekten en weesgeneesmiddelen. Het doel is bij te dragen tot het verbeteren van de diagnose en behandeling van patiënten met zeldzame ziekten, waaronder IPF.

PatientsLikeMe is een gratis online gemeenschap waar duizenden patiënten met ernstige aandoeningen hun ervaringen delen.

De Pulmonary Fibrosis Foundation richt zich op het vinden van een geneesmiddel voor IPF en verdedigt de rechten van patiënten met longfibrose. Deze non-profitorganisatie wil meer aandacht voor de ziekte en stelt de problemen van de patiënten en hun familie aan de kaak.

De Pulmonary Fibrosis Foundation stelt Informatiebrochures voor IPF-patiënten ter beschikking in het Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans (Spanje) en Spaans.

Pulmonary Fibrosis UK toont links naar websites met nuttige informatie voor wie meer wil weten over longfibrose of steun nodig heeft.

RareConnect is een gezamenlijk project van EURORDIS (European Rare Disease Organisation) en NORD (National Organization for Rare Disorders), dat als doel heeft personen en gezinnen die te maken hebben met zeldzame ziekten samen te brengen. Zo kunnen ze belangrijke ervaringen delen en nuttige informatie vinden.


Boehringer-Ingelheim SCS is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de bovenstaande websites. Deze websites kunnen u echter bijkomende informatie geven m.b.t. IPF en u in contact brengen met andere patiënten.


GERELATEERDE VIDEO

LUCA RICHELDI OVER HULPMIDDELEN VOOR IPF PATIENTEN

GERELATEERDE VIDEO

LUCA RICHELDI OVER PATIENTENVERENIGINGEN

Welkom op de IPF-website van Boehringer Ingelheim

Deze website is bedoeld voor zorgverleners buiten de Verenigd Staten die geïnteresseerd zijn in wetenschappelijk en klinisch onderzoek op het gebied van IPF. Kies een van de volgende keuzemogelijkheden.


Disclaimer

Using this link will let you leave a website of Boehringer Ingelheim GmbH. The linked site is not under the control of Boehringer Ingelheim GmbH and Boehringer Ingelheim GmbH shall not be responsible for the contents of any linked site or any link contained in a linked site, or any changes or updates to such sites. Neither is Boehringer Ingelheim GmbH responsible for webcasting or any other form of transmission received from any linked site. This link is provided to you only as a convenience, and the inclusion of any link does not imply endorsement by Boehringer Ingelheim GmbH of the site.

Cancel