ePatCare® PATIËNTENCASUSSEN

De diagnose en behandeling van een specifieke vorm van Interstitiële Longziekte (ILD) kan moeilijk zijn, vooral omdat het gaat om relatief zeldzame aandoeningen.

De volgende patiëntcasussen zijn afkomstig uit praktische klinische situaties en geven een beeld van het volledige verloop van de casus, met inbegrip van de nodige onderzoeken, diagnose en behandeling van de patiënten. De vragen helpen u om u in de plaats van de behandelend arts te stellen en uw antwoorden te vergelijken met de beslissingen die in de betreffende situatie werden genomen.

KIES EEN CASUS EN ONTDEK ePatCare® ILD

CASUS
KORTE OMSCHRIJVING
AUTEUR
01
Casus van IPF in vroeg stadium
Maria Molina-Molina
02
Longitudinale case study van IPF
Bernard Aguilaniu en Benoit Wallaert
03
Casus van IPF met HRCT-patroon dat 'niet overeenkomt met UIP'
Nik Hirani
04
Casus van gecombineerde longfibrose en emfyseem (CPFE)
Claus Peter Heussel en Michael Kreuter
05
Het blijft in de familie - een casus van familiale idiopathische longfibrose
Venerino Poletti
06
Klinische proeven en de tirannie van willekeurige grenswaarden bij IPF
David Thickett
07
Acuut of chronisch: Een geval van IPF en acute exacerbatie
Michael Kreuter
08
Het belang van de diagnose IPF: In elke uitdaging ligt een kans
José A.R. Portal
09
UIP-patroon of geen UIP-patroon: Dat is niet de enige kwestie!
Stéphane Jouneau
10
Behandelen of niet behandelen? IPF en behouden longfunctie
Toby Maher

Indien u ook een interessante casus heeft, kunt u een samenvatting van uw geanonimiseerde casus sturen naar PMePatCareIPF.DE@boehringer-ingelheim.com.

De casussen zijn geprogrammeerd met de software ePatCare® ILD. Het formaat van dit hulpmiddel maakt het mogelijk de betreffende patiëntcasus beter te begrijpen. De nadruk wordt gelegd op verschillende belangrijke aspecten die leiden tot de einddiagnose. Daarnaast geeft de auteur een beoordeling van de casus en worden er testvragen geboden.

U kunt de casussen ook downloaden en op uw computer bewaren. Download de gemakkelijk te gebruiken software ePatCare® om uw eigen patiëntcasussen aan te maken en te delen.

Klik hier voor meer informatie over de ePatCare® software


Welkom op de IPF-website van Boehringer Ingelheim

Deze website is bedoeld voor zorgverleners buiten de Verenigd Staten die geïnteresseerd zijn in wetenschappelijk en klinisch onderzoek op het gebied van IPF. Kies een van de volgende keuzemogelijkheden.


Disclaimer

Using this link will let you leave a website of Boehringer Ingelheim GmbH. The linked site is not under the control of Boehringer Ingelheim GmbH and Boehringer Ingelheim GmbH shall not be responsible for the contents of any linked site or any link contained in a linked site, or any changes or updates to such sites. Neither is Boehringer Ingelheim GmbH responsible for webcasting or any other form of transmission received from any linked site. This link is provided to you only as a convenience, and the inclusion of any link does not imply endorsement by Boehringer Ingelheim GmbH of the site.

Cancel